Склад
Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis.
Кількості бактерій у флаконі вистачить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).
Загальні властивості
Сир кисломолочний – незамінний продукт для дитячого та дієтичного харчування. Містить повноцінний молочний білок, а також мінеральні речовини: кальцій і фосфор в оптимальному співвідношенні 1:2.
Сирна закваска призначена для заквашування молока та приготування сиру кисломолочного в домашніх умовах.
Сир кисломолочний є незамінним продуктом для забезпечення організму легкозасвоюваним білком, калієм, фосфором та багатьма іншими корисними речовинами. Саме тому він дуже корисний усім людям, і, особливо тим, хто відчуває підвищену потребу в цих речовинах:
- вагітним жінкам;
- годуючим матерям;
- дітям, у тому числі раннього віку;
- спортсменам і людям з підвищеними фізичними навантаженнями;
- особам похилого віку.
Суттєвою відмінністю сиру, приготованого на основі закваски VIVO, є чудовий смак і відсутність у ньому домішок, стабілізаторів, консервантів та ін.. Готуючи сир самостійно вдома, Ви завжди впевнені в його якості і свіжості.
Приготування
Для приготування сиру використовуйте закваску Сир кисломолочний VIVO і молоко (коров’яче, козяче). З 1 літру молока вийде 150-200 г сиру. 1 флакону закваски достатньо для сквашування 3 літрів молока.
- Приготуйте кисломолочну основу для сиру, використовуючи закваску Сир кисломолочний VIVO, будь-яким з наступних способів: в каструлі, в мультиварці або в йогуртниці.
- Отриману кисломолочну основу для сиру підігрівайте в каструлі. Не доводьте продукт до кипіння. В результаті у кисломолочному продукті повинні утворитись сирні пластівці. Якщо ви користуєтесь мультиваркою – використовуйте режим 85°С впродовж 40-50 хвилин.
- Зніміть каструлю з плити і дайте охолонути.Перелийте продукт в марлю і підвісьте, щоб відділити сироватку від сиру.
- Готовий сир зберігайте в холодильнику до 5 днів. За бажанням, ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці чи цукор безпосередньо перед вживанням. Смачного!
Примітка
Замість марлі можна використати сито, дрібне, як для просіювання борошна.
Ви можете регулювати консистенцію сиру змінюючи ступінь віджиму сироватки.
З 3 літрів молока вийде ~ 500 г сиру.
Для перезаквашування готовий сир не підходить. Слід використовувати кисломолочну основу для сиру, що не зазнала нагрівання.
Умови зберігання
У холодильнику (при температурі + 2..+ 8 °С) - 12 місяців.