Склад
лактоза, сахароза, Bifidobacterium lactis (2 штами), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 штами), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.
Кількості бактерій у флаконі вистачить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).
Загальні властивості
Біфівіт застосовується для годування дітей. Сприяє відновленню мікрофлори, зміцненню імунітету, запобіганню алергічних реакцій. Його смак дуже подобається діткам.
Біфівіт - закваска для домашнього приготування кисломолочного напою.
Біфівіт найбільш популярний і улюблений дітьми продукт. Саме з біфівіту найчастіше починають вводити кисломолочні продукти в раціон дитини.
Біфівіт відновлює здорову мікрофлору кишечника при дисбактеріозах і дисбіозах, сприяючи збереженню, зміцненню та відновленню здоров'я.
Дружні людині бактерії, що входять до складу біфівіту, активно розмножуються в молоці, утворюючи густий кисломолочний напій з приємним м'яким смаком і ніжною консистенцією. Корисні властивості обумовлені високим вмістом клітин корисної мікрофлори (біфідобактеріями, лактобактеріями, лактококков) і їх корисними метаболітами (полісахариди, вітаміни, жирними кислотами, ферментами і т.д.)
До складу біфівіту входять біфідобактерії, лактобактерії різних видів і штамів. Ці бактерії виконують такі функції:
Біфідобактерії
- здійснюють фізіологічний захист кишкового бар'єру від проникнення мікробів і токсинів у внутрішнє середовище організму;
- мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів;
- за рахунок вироблення органічних жирних кислот беруть участь в утилізації харчових субстратів та активізації пристінкового травлення;
- синтезують амінокислоти і білки, вітамін К, пантотенову кислоту, вітаміни групи В: В1 - тіамін, В2 - рибофлавін, В3 - нікотинову кислоту, Вс - фолієву кислоту, В6 - піридоксин;
- сприяють посиленню процесів всмоктування через стінки кишечника іонів кальцію, заліза, вітаміну Д;
Лактобактерії
- в процесі життєдіяльності вступають в складну взаємодію з іншими мікроорганізмами, в результаті чого пригнічуються гнильні і гноєтворні умовно патогенні мікроорганізми, в першу чергу протеї, а також збудники гострих кишкових інфекцій;
- в процесі нормального метаболізму вони здатні утворювати молочну кислоту, перекис водню, продукувати лізоцим, інші речовини з антибіотичну активність: реутерін, плантаріцин, лактоцідин, лактолін;
- в шлунку і тонкій кишці лактобацили в кооперації з організмом господаря є основною мікробіологічною ланкою формування колонізаційної резистентності; мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів.
Приготування
Приготувати Біфівіт дуже просто. Знадобиться молоко, закваска VIVO, звичайна каструля і великий рушник. Хоча сквашування триває 8 годин, особистого часу на приготування потрібно 10-15 хвилин.
У тепле молоко (40 °С – трохи тепліше тіла) додайте закваску VIVO. Ретельно загорніть каструлю в великий рушник, щоб суміш залишалася теплою. Залиште сквашуватися на 6-8 годин в теплому місці. Коли продукт загус, охолодіть його в холодильнику і ваш Біфівіт готовий!
Ще швидше і зручніше готувати Біфівіт в йогуртниці або мультиварці, що має режим «йогурт» або «40 °С».
Умови зберігання
У холодильнику (при температурі + 2 .. + 8 °С) - 12 місяців.