Склад
Сухий концентрат топінамбуру з 75% вмістом інуліну, лимонна кислота харчова, апельсиновий ароматизатор, замінник цукру (сахарин).
Властивості
Концентрат «ІНУЛІН НЕО» — продукт високої якості, що виготовляється з екологічно чистих бульб топінамбуру елітних сортів, за технологією, що забезпечує повне збереження біологічно активних компонентів вихідної сировини.
Цілющі властивості концентрату топінамбуру обумовлені високим вмістом резервних полісахаридів (інуліну, олігосахаридів), пектинових речовин, вітамінів та мінеральних елементів, особливо калію, кремнію, фосфору, заліза та цинку.
Інулін як пребіотик нормалізує склад і біологічну активність нормальної мікрофлори кишечника, стимулюючи зростання кількості лакто- і біфідобактерій. Інулін підсилює рухову активність шлунково-кишкового тракту (моторику та перистальтику), утворює в просвіті кишечника фізіологічну лужну реакцію, необхідну для нормального ферментативного перетравлення їжі. Сприяє зниженню концентрації в крові глюкози, холестерину, тригліцеридів і ліпопротеїдів, нормалізації вуглеводного та жирового обмінів, що сприяє нормалізації ваги. Органічні поліоксикислоти нейтралізують хвороботворний вплив агресивних вільних радикалів та недоокислених продуктів обміну, сприяючи очищенню організму від радіонуклідів, важких металів і гепатотропних отрут органічного походження. Завдяки нормалізації мікрофлори кишківника та відновленню процесів обміну ШКТ, препарат підвищує резистентність і підсилює імунозахисні властивості організму, підвищує його працездатність і життєвий тонус.
Поживна (харчова) і енергетична цінність (калорійність)
Харчова (поживна) цінність щоденної кількості — 2 ст. ложки (10 г): білки — 0,41 г, жири — 0,06 г, вуглеводи — 8,42г. Енергетична цінність (калорійність) щоденної кількості — 2 ст. ложки (10 г): 35,86 ккал/150,26 кДж.
Продукт має приємний апельсиново-лимонний смак.
Спосіб застосування та дози
Спосіб приготування: розчинити одну столову ложку (5 г) у півсклянки питної води кімнатної температури. Готувати безпосередньо перед вживанням.
Спосіб вживання: вживати двічі на день — вранці та ввечері, за 30 хвилин до вживання їжі.
Можливо додавати до готових страв (каші, пюре, молочні та кисломолочні продукти).
Термін вживання
3–4 тижні. В подальшому термін вживання узгоджувати з лікарем.
Застереження
Підвищена особиста чутливість до компонентів, діти до 3 років, вагітні жінки та жінки, які годують груддю.
Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Термін придатності
24 місяці від дати виготовлення
Водні розчини зберіганню не підлягають.
Форма випуску
Порошок для перорального прийому, банка 140 г. Відпускається без рецепта. Не є лікарським засобом. Без ГМО.
Умови зберігання
Продукт гігроскопічний. Зберігати в щільно закритій тарі при температурі від 5° С до 20° С, в захищеному від прямих сонячних променів місці, при відносній вологості повітря не вище, ніж 75%.