Склад
1 саше масою 4000 мг (mg) містить:
Інгредієнти | Кількість |
Бузини чорної (Sambucus nigra)екстракт | 250 мг (mg) |
Верби білої (Salix alba) кори екстракт | 150 мг(mg) |
Вітамін С* | 80 мг(mg) |
Ехінацеї пурпурової (Echinaceae purpurea) екстракт | 75 мг(mg) |
Цинк** | 5 мг(mg) |
*100 % і**50 % - відсоток від добової референсної величини споживання
Склад:
наповнювачі: мальтодекстрин, ізомальт;
регулятор кислотності: лимонна кислота; бузини чорної (Sambucusnigra) екстракт; верби білої (Salixalba) кори екстракт; L-аскорбінова кислота (Вітамін С); ехінацеї пурпурової (Echinaceaepurpurea) екстракт;
регулятор кислотності: яблучна кислота;
підсолоджувач: стевіол глікозиди;
ароматизатор: малиновий(етилбутират, метилцинамат, ванілін, кетон малини);
антиспікаючий агент: кремнію діоксид; цинку глюконат.
Без цукру.
Характеристика інгредієнтів.
Бузина чорна (Sambucusnigra), екстракт плодів є джерелом білків, фенольних кислот, вітамінів A, В1, В2, С, Е; мінералів - магнію, цинку, заліза; біофлавонїдів: рутину кверцетину, кемпферолу та ізорамнетину - ці сполуки є потужними антиоксидантами, які можуть допомогти зменшити пошкодження організму від оксидативного стресу під час вірусної чи бактеріальної інфекції. Серед фенольних сполук вагому частку займають антоціани (глікозиди ціанідину, самбуцину), які надають плодам бузини приємний темно-фіолетовий колір і є сильними антиоксидантами з протизапальною дією. Завдяки наявності у складі ягід бузини саме цих речовин, харчові продукти із використанням бузини чорної мають високу біологічну цінність. Чорна бузина за рахунок вмісту аскорбінової кислоти і антоціанів має здатність посилювати імунну систему, підвищувати захисні властивості та допомагають зменшити тривалість та тяжкість симптомів застуди та грипу у дорослих.Поліфеноли, відомі як антиоксиданти з високою біологічною активністю, є найважливішою групою біоактивних сполук, які здатніпротидіятинегативному впливу стресів і посилювати імунну систему, мають м'які відхаркувальні та потогінні властивості при застудних та вірусних захворювання, також використовуються як потогінний, протизапальний, проносний і сечогінний засіб, мають здатність зменшувати больові відчуття та наслідки запалення при застуді. Їх захисний потенціал було встановлено для дихальних шляхів, при застуді, серцево-судинних захворюваннях, цукровому діабеті та ожирінні.
Верба біла (Salix alba),екстракт кори містить саліцин, антоціани – сполуки з жарознижуючою та протизапальною діями, містить вітамін С, флавоноїди, фенологлікозиди, вищі жирні кислоти (лінолеву, ліноленову), дубильні речовини та інші корисні речовини, завдяки яким виявляє м’яку в’яжучу, гемостатичну, бактерицидну, діуретичну, жарознижувальну, судинно-захисну дії. Фітоаналгетик, який сприяє підтримці нормального стану суглобів та кісток.
Вітамін C (у вигляді L-аскорбінової кислоти) важливий для нормальної роботи імунної і нервової систем, необхідний для захисту клітин від оксидативного стресу під час вірусної інфекції; сприяє нормальному утворенню колагену в кровоносних судинах, яснах, шкірі і запобіганню пошкоджень (ламкості) судин та мікрокрововиливів під час застуди. Сприяє нормальному енергетичному метаболізму, зниженню втоми та втомлюваності, покращує засвоєння кальцію, фосфору необхідних для кісток, зубів і нормальної функції м'язів. Як антиоксидант відіграє захисну роль при токсичній дії різних сполук на функцію печінки (парацетамол, алкоголь).
Ехінацея пурпурова (Echinacea purpurea) містить: алкаміди, похідні кавової кислоти (цикорієва кислота та її ефіри) та полісахариди; флавоноїди (рутин, кверцетин); мікроелементи (селен, кобальт, срібло, молібден, цинк, марганець), тощо. Дані складові виявляють імуностимулюючі властивості, посилюють природний імунітет, антиоксидантну, мембраностабілізуючу дії, сприяють загоєнню ран, опіків, виразок.Ехінацея містить інулін, необхідний для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, оскільки сприяє зростанню корисних мікроорганізмів і біфідобактерій, знижує ймовірність закрепів (запорів). Для Ехінацеї пурпуровоїпритаманна здатність проявляти противірусні, антибактеріальні, протигрибкові властивості, тому її застосовують для зміцнення здоров’я при перших ознаках застуди, особливо при враженні дихальних шляхів. Корисна для підвищення фізичної і розумової працездатності при станах психічної астенії внаслідок перенесеної вірусної чи бактеріальної інфекцій.
Цинк (у вигляді глюконату цинку) сприяє нормальному метаболізму жирних кислот, вуглеводів та вітаміну А, синтезу ДНК та білків, необхідних для нормальної роботи імунної системи, нормалізації когнітивної функції мозку, підтриманню нормального зору. Цинк регулює Т-клітинний захист і таким чином може протидіяти розвитку цитокінового шторму, він також стимулює диференціювання В-лімфоцитів, індукує синтез інтерферону, захищає клітини від апоптозу, що робить його незамінним для зміцнення будь-якої ланки імунітету. Цинк бере участь у збереженні цілісності клітинних мембран, дезактивації вільних радикалів, знижуючи ризик розвитку різноманітних захворювань, сповільнює процеси старіння організму.
Кетон малини є основним ароматичним з'єднанням червоної малини, має антиоксидантні властивості, здатний впливати на метаболізм ліпідів, посилюючи його. Покращує смакові якості комбінованих розчинів, надає їм приємний малиновий смак.
Рекомендації до споживання
Може бути рекомендована як джерело біологічно активних речовин рослинного походження (біофлавоноїди, фенольні сполуки, глікозиди, ефірні олії), вітаміну С, цинку з метою загального зміцнення організму, підтримки імунітету та захисних сил організму, підвищення рівня енергії при надмірній втомлюваності; нормалізації функціонування дихальної системи, пом’якшення подразнення горла при перших проявах застуди, особливо у період сезонних застудних захворювань та несприятливого впливу навколишнього середовища.Має відхаркувальні, потогінні властивості.
Застереження щодо споживання
Не слід приймати особам, які мають індивідуальну непереносимість до будь-якого з інгредієнтів дієтичної добавки, до саліцилатів, при пептичній виразці у стадії загострення, бронхіальній астмі, при захворюваннях: аутоімунних, лейкоцитарної системи крові, онкології, в період вагітності та годування груддю, дітям до 12 років. Не перевищувати рекомендовану добову кількість. Дієтична добавка не замінює повноцінного і збалансованого раціону харчування. Не використовувати після завершення дати мінімального терміну придатності, зазначеного на упаковці.
Перед споживанням потребує консультації з лікарем.
Спосіб споживання та рекомендована добова кількість
Дітям віком старше12 років - 1 саше на добу. Дорослим – 2 саше на добу. Вміст саше розчинити у достатній кількості теплої води і після розчинення відразу випити теплим. Розчин має приємний смак бузини та малини.Споживати після їди.
Не є лікарським засобом.
Без ГМО.
Форма випуску
Порошок у саше. 12 саше та інструкція з використання у картонній коробці.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці при кімнатній температурі не вище 25 °С,
у сухому і недоступному для дітей місці.
Виробник:
«Реформ Фарма Ілач Кімья Гида Koзметік Тідж. Сан. А. Ш.»
Шеріфалі Мах. Беїт Сокак. №26/1 Умраніє / Стамбул/ Туреччина/
«ReformPharmaIlacKimyaGidaKozmetikTic. San. A.S.»
SerifaliMah. BeyitSokak. №26/1 Umraniye / Istanbul/ Turkey
для
«Асфарма Медікал Дентал Урюнлер ве Іляч Санайі Тіджарет Анонім Шіркеті»
Бахчеліевлер Мах. Рессам Халім Сокак Кадір Хас іс Меркезі №:7/32 34180 / Стамбул/ Туреччина/ «Аsfarma Medical Dental Urunler ve Ilac Sanayi Ticaret Anonim Sirketi»
Bahcelievler Mah. Ressam Halim Sokak Kadir Has Is Merkezi №:7/32 34180 / Istanbul/ Turkey.