«Монтморол» містить науково обґрунтовану комбінацію речовин рослинного походження, які мають доведену гіпоурикемічну і протизапальну дію. Монтморол в поєднанні з традиційною гіпоурицемічної терапією сприяє більш швидкому зниженню рівня сечової кислоти і досягнення стабільного і тривалого періоду інтеррецидиву. Монморол може бути рекомендований пацієнтам з цукровим діабетом і каменями в нирках для профілактики гіперурикемії і зниження підвищеного рівня сечової кислоти.
CherryPURE® складається зі 100% натуральної вишні сорту Монморансі (Prunus Cerasus). Для отримання сухого концентрату використовують тільки збагачені поживними речовинами шкірки вишні Монморансі, висушені за технологією сублімації, максимально зберігає активні речовини, до концентрації 50:1. При зборі врожаю враховується оптимальна ступінь стиглості для найбільшого вмісту поживних речовин. Це робить CherryPURE® найбільш концентрованим вишневим порошком на світовому ринку. Саме вишня Монморансі, ендемічно вирощена біля озера Мічиган в США, містить значно більш високий рівень антоціанів (червоно-фіолетових пігментів), флавоноїдів, поліфенолів і багато антиоксидантів в порівнянні з іншими сортами вишні. Саме терпка вишня сорту Монморансі довела в численних клінічних дослідженнях здатність знижувати рівень сечової кислоти за рахунок виведення уратів з сечею. Застосування вишні Монморансі включено в рекомендації способу життя і харчування для хворих на подагру і гіперурикемію оновлених рекомендацій Австрійського товариства ревматології та реабілітації.
Сухий екстракт верби (Salix alba) є природним протизапальним і знеболюючим засобом завдяки наявності салицина та інших похідних саліцилової кислоти. Кора верби має давню традицію використання в якості жарознижуючого і болезаспокійливого засобу, починаючи з 18 століття. В даний час особлива увага приділяється екстракту верби як фітоанальгетика з протизапальною дією, який переноситься краще в порівнянні з нестероїдними протизапальними препаратами (НПЗП). Екстракт верби включений в Британську фармакопею і рекомендований німецькою комісією Е. Механізм дії екстракту білої верби полягає в пригніченні ферментів ЦОГ-1 і ЦОГ-2, що призводить до блокування вивільнення запальних простагландинів. Різні рандомізовані, плацебо-контрольовані дослідження, в яких порівнювалася кора білої верби з нестероїдними протизапальними препаратами, показали ефективність, порівнянну з цими препаратами. Салицин з кори білої верби перетворюється в саліцилову кислоту в печінці, і, як вважають, він має менше побічних ефектів, ніж аспірин та інші НПЗП. Таким чином, екстракт верби впливає на одне з ключових ланок патогенезу подагри - запалення, і діє синергетично спільно з терпкою вишнею Монморансі.