Забезпечення достатньої кількості вітаміну K2 відіграє важливу роль для вашого здоров’я. Вітамін K2 – важливий компонент для здоров’я кісток, цінне доповнення до здорового способу життя.
Вітамін K
- сприяє нормальному згортанню крові;
- сприяє підтриманню нормального стану кісток.
Вітамін K відноситься до жиророзчинних вітамінів і відіграє важливу роль у згортанні крові, здоров'я кісток і серця. Він може частково вироблятися організмом людини самостійно за допомогою мікроорганізмів в кишечнику.
Вітамін K сприяє активації білка остеокальцин.
Остеокальцин - це важливий у формуванні кісткової тканини білок, який сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині. Це допомагає підтримувати ваші кістки здоровими, утримуючи кальцій у кістках та поза артеріями. Іншими словами, він сприяє кальцифікації кісток і запобігає кальцифікації кровоносних судин і нирок.
Крім того, вітамін K бере участь в утворенні деяких факторів згортання (фактор II, VII, IX, та X) та білків. Вони є важливим компонентом згортання крові та забезпечують, наприклад, зупинку крові у разі отримання травми. Літера «К» в цьому контексті означає «коагуляцію», що означає згортання крові. Вітамін К сприяє нормальному згортанню крові.
Вітамін K2 та D3 – гарне поєднання
Окрім вітаміну K2, вітамін D3 також бере участь в утворенні білка остеокальцину. Вітаміни доповнюють один одного.
Вітамін D
- сприяє нормальній роботі імунної системи;
- сприяє підтриманню кісток у нормальному стані;
- сприяє нормальній роботі м’язів;
- сприяє нормальному всмоктуванню/засвоєнню кальцію та фосфору;
- сприяє нормалізації рівня кальцію в крові;
- сприяє підтриманню зубів у нормальному стані;
- бере участь у поділі клітин.
Існують дві основні форми вітаміну K: вітамін K1 (філохінон), який головним чином міститься в листках зелених рослин та вітамін K2 (менахінон), який міститься в продуктах тваринного походження та ферментованих продуктах. Вітамін K2 включає декілька менахінонів (MK), до яких відноситься й MK-7, який отримують з японського продукту харчування натто (Natto).
Результати досліджень засвідчили, що вітамін K2, а саме в формі MK-7, добре засвоюється (біоактивна форма), оскільки має високу біодоступність та довго затримується в організмі.
Вітамін K міститься в зелених рослинах, наприклад, капуста або шпинат, м’ясо, яйця та молочні продукти. Зокрема, вітамін K2 міститься в великій кількості лише в ферментованих продуктах, наприклад, в натто (Natto) (японський продукт харчування з ферментованої сої).