Йогурт
ПОСТАНТИБІОТИК
(Йогурт POSTANTIBIOTIС)
Сприяє запобіганню виникнення дисбактеріозу та поступовому зниженню токсичного впливу на печінку під час та після прийому антибактеріальних та хіміотерапевтичних препаратів.
Склад: клітковина рослинна або порошок пектину, інулін, глюкоза, стеарат магнію, ліофільно висушена біомаса лактобактерій: Lactobac. Rhamnosus LB 5,0×109 КУО і Lactobac. Murinus LNS 2,5×108 КУО, екстракт дріжджів. «Йогурт Postantibiotic» («Йогурт Постантибіотик») – добавка дієтична до раціону харчування, яка може бути рекомендована як джерело лактобактерій (Lactobac. Rhamnosus LB та Lactobac. Murinus LNS).
Форма випуску: 30 капсул по 180 mg (мг).
Основні фізико-хімічні властивості: желатинові капсули, консистенція — сипкий порошок з додатком частинок сухих рослинних екстрактів; колір вмісту – від світло-коричневого до темно-коричневого, рівномірний по всій масі, запах специфічний.
Властивості
Ефективність «Йогурт Postantibiotic» зумовлена поєднанням компонентів:
- унікальних штамів лактобактерій: L. Rhamnosus LВ, L. Мurinus LNS (пробіотика);
- екстракту дріжджів (природного джерела мікроелементів і незамінних вітамінів групи В, С, РР та інш.);
- інуліну (активного полісахариду);
- пектину (пребіотика).
Лактобактерії забезпечують фізіологічне вторинне травлення та відновлення нормальної мікрофлори в усіх відділах травного тракту. Штами L. Rhamnosus LB і L. Murinus LNS, що входять до складу «Йогурт Postantibiotic», виявляють максимальну антагоністичну активність у відношенні Micrococcaceae (S. aureus, S. epidermidis), Streptococcaceae (S. pyogenes, S. pneumoniae, Enterococcus faecalis), Enterobacteriaceae (E. coli, K. pneumoniae, E. cloacae, P. vulgaris) та неферментуючих грамнегативних паличок P. aeruginosa. Антагоністичний ефект L. Rhamnosus LВ та L. Мurinus LNS поширюється також на гриби роду Candida (C. albicans, C. krusei, C. tropicalis, C. nonalbicans). Це пов'язано зі здатністю лактобактерій утворювати молочну кислоту, перекис водню, метаболіти з антимікробним ефектом (лізоцим) та антибіотикоподібні речовини (бактеріоциніни), активні стосовно широкого спектру грампозитивних і грамнегативних бактерій. Штами L. Rhamnosus LB і L. Murinus LNS виявляють виражену резистентність до більшості антибактеріальних препаратів. Штам L. Rhamnosus LB є стійким до високих доз препаратів пеніцилінового ряду (пеніциліну, ампіциліну, бензилпеніциліну, оксациліну), цефалоспоринам I, II, III та IV поколінь (цефотаксиму, цефтазидіму, цефокситину, цефепіму, цефалотину), аміноглікозидам (гентаміцину, тобраміцину, амікацину, нетилміцину), фторхінолонам (ципрофлоксацину, пефлоксацину), а також до стероїдного антибіотика – фузідіну. Штам L. Murinus LNS високо стійкий до цефалотину, цефотаксиму, цефепіму, тобраміцину, ципрофлоксацину, пефлоксацину, нетілміцину, гентаміцину, кліндоміцину. Імуномодулююча функція лактобактерій виявляється у здатності активувати фактори клітинного, гуморального імунітету, неспецифічної резистентності (підвищувати загальний рівень секреторного імуноглобуліну А і титри специфічних секреторних антитіл, підсилювати фагоцитоз). Крім того, лактобактерії стимулюють синтез гормонів, вітамінів та біологічно активних речовин.
Інулін надає комплексний вплив на функціональну активність печінки. Завдяки властивостям сорбенту знешкоджує токсичні речовини в кишечнику і крові, знижуючи їх негативний вплив на печінку.
Пектин адсорбує токсичні речовини і захищає стінки кишечника від подразнення. Очищує ворсинки тонкої кишки, покращує засвоєння біологічно активних речовин.
Рекомендації щодо застосування: сприяє запобіганню виникнення дисбактеріозу та зниженню токсичного впливу на печінку під час та після прийому антибактеріальних та хіміотерапевтичних препаратів.
Не містить ГМО.
Добавки дієтичні не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Рекомендовано вживати: дорослим та дітям від 12 років по 1 капсулі два-три рази на добу під час прийому їжі. Запивати водою. Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання. Тривалість прийому 14 днів. Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.
Харчова (поживна) цінність рекомендованої добової дози: білки – 0,02 g (г); жири – 0 g (г); вуглеводи – 0,16 g (г). Енергетична цінність (калорійність) рекомендованої добової дози: 0,72 kcal (ккал)/3,01 kJ (кДж).
Протипоказання: індивідуальна чутливість до компонентів, вагітні, жінки-годувальниці, діти до 12 років. Не є лікарським засобом.
Умови зберігання: зберігати в недоступному для дітей місці. Зберігати в упаковці виробника в сухому, захищеному від світла приміщенні за температури від -10 °С до
+25 °С.
Строк придатності: 24 місяці з дати виготовлення.
Дата виготовлення, номер партії (серії): див. на упаковці.
Виробник: ТОВ «Георг Біосистеми»