Склад
Аскорбінова кислота – 70,0 мг, ароматизатор апельсин, допоміжні компоненти.
Властивості
Аскорбінова кислота (вітамін С) — один з найвідоміших вітамінів. Активний учасник регуляції окисно-відновних процесів в організмі, вуглеводного обміну, процесу згортання крові, регенерації тканин.
Сприяє зменшенню проникності судинної стінки, має антиагрегантні (попереджує утворення тромбів) і виражені антиоксидантні властивості, сприяє уповільненню процесу старіння організму. Необхідна для підтримки здорових зубів, ясен, кісток, хрящової і сполучної тканини. Відіграє важливу роль в утворенні колагену в організмі, покращує всмоктування заліза. Підвищує опір організму інфекціям, сприяє пригніченню медіаторів запалення і алергічних реакцій, виявляє антигістамінний ефект. У людському організмі немає значних резервів вітаміну С, тому необхідно систематичне, регулярне надходження цього вітаміну з їжею.
Основними джерелами аскорбінової кислоти є рослини. Особливо багато аскорбінової кислоти міститься в перці, хроні, ягодах горобини, чорної смородини, суниці, полуниці, в апельсинах, лимонах, мандаринах, капусті (як свіжій, так і квашеній), в шпинаті. Необхідно пам’ятати про те, що вітамін С легко руйнується при тепловій обробці продуктів, під дією світла. Людям, що страждають залежністю від куріння, слід враховувати, що кожна сигарета руйнує близько 25 мг вітаміну С.
Рекомендації щодо застосування
Додаткове джерело вітаміну С, сприяє загальному зміцненню організму, підвищенню імунітету, сповільненню процесів старіння, має антиоксидантні властивості.
Спосіб застосування
Дорослим по 1-2 таблетки на добу – розжувати і запити склянкою води.
Курс прийому — до 1 місяця. В подальшому термін споживання та можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем.
Протипоказання
Діти до 12 років, індивідуальна чутливість до компонентів, вагітність, лактація.