Алвін спеціально розроблений для застосування при гострих респіраторних захворюваннях та грипі.
Інулін являє собою природний полісахарид, покращує засвоюваність міді та цинку, які відіграють важливу роль у зміцненні імунітету. Інулін має пребіотичні властивості, стимулює скоротливу здатність стінки кишок, що прискорює очищення організму від шлаків, сприяє засвоєнню вітамінів і мінералів.
L-лізин – незамінна амінокислота, що необхідна для росту, відновлення тканин, синтезу антитіл, гормонів, ферментів тощо. Має противірусну дію. Нестача лізину викликає імунодефіцитні стани.
Екстракт чебрецю звичайного містить тимол, карвакрол, дубильні речовини, тритерпеноїди, які обумовлюють антисептичні, відхаркувальні, жарознижуючі, заспокійливі властивості, а також забезпечують місцеву протинабрякову дію.
Екстракт квітів липи звичайної має жарознижуючу, потогінну, антисептичну, секретолітичну, заспокійливу, гіпотензивну та м’яку в’яжучу дію завдяки вмісту ефірних олій, гірких та дубильних речовин, флавоноїдів, кумарину, сапонінів тощо.
Вітамін С (аскорбінова кислота) — природний антиоксидант, що сприяє нейтралізації токсичної дії вільних радикалів. Регулює імунологічні реакції, сприяє фагоцитозу, підвищує стійкість організму до інфекцій, гальмує вивільнення та прискорює деградацію гістаміну, пригнічує утворення простагландинів та інших медіаторів запалення та алергічних реакцій. Вітамін С посилює згортання крові, зміцнює стінки кровоносних судин, стимулює регенерацію тканин і синтез гормонів кори наднирників, активує різні ферменти організму, що приймають участь в окислювально-відновних процесах, посилює дію інших вітамінів, зменшує м’язову втому.
Екстракт прополісу має противірусну, антибактеріальну, фунгіцидну, протизапальну, в’яжучу та капілярозміцнюючу дію.
Екстракт бруньок сосни звичайної містить ефірні олії, дубильні речовини та смолу, які обумовлюють противірусну, антибактеріальну, дезінфікуючу, протизапальну, бронхолітичну дію. Сприяє пом’якшенню кашлю та покращенню виділення харкотиння, стимулюючи функції миготливого епітелію.