Дуже часто захворювання або стиль життя змушують нас коригувати своє харчування і перше на що ми звертаємо увагу - це вуглеводи. Сахарин є першим в світі подсластителем штучного походження і являє собою кристалогідрат натрієвої солі. Сахарин більше інших штучних підсолоджувачів використовують замість цукру при цукровому діабеті або як замінник (сурогат) цукру при дієтичному харчуванні в програмах зниження ваги.
Сахарин відноситься до інтенсивних підсолоджувачів, тому його потрібно зовсім небагато, щоб їжа стала солодкою, при цьому калорійність сахарину дорівнює нулю. Сахарин не впливає на рівень глюкози та інсуліну в крові.
Може бути рекомендована в якості підсолоджувача до їжі для хворих на діабет, людям з надмірною вагою, що страждають порушеннями реабсорбції в нирках - після консультації з лікарем.
Дозують за смаком, не більше 4 таблеток на добу.
Термін вживання: 2-3 місяці, в подальшому термін споживання узгоджувати з лікарем.
Харчова цінність (поживна), г / 100г: білки - 2,8; жири - 0; вуглеводи - 42.
Енергетична цінність (калорійність), 100г: 761,6 кДж / 179,2 ккал.
Індивідуальна непереносимість компонентів продукту, діти до 12 років, жінки в період вагітності та годування груддю.