Гіперчутливість, підвищена шлункова секреція, гіперацидний гастрит, виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки, рефлюкс-езофагіт, гострий холецистит, період лактації.
4 г (2 чайні ложки) трави вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) кип'яченої води кімнатної температури, закривають кришкою і нагрівають на киплячій водяній бані 15 хв. охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають в проціджений настій. настій доводять кип'яченою водою до 200 мл. дорослі приймають в теплому вигляді по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 30 хв до їди. діти, починаючи з 5 років, в залежності від віку - від 1 чайної до 1 десертної ложки 3 рази на день за 30 хв до їди. перед вживанням настій рекомендується збовтувати.
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище + 25 градусів. зберігати в недоступному для дітей місці. приготований відвар зберігати в прохолодному (8-15 градусів) місці не більше 2-х днів.
Без рецепта.