Олія м’яти перцевої підвищує функціональну активність кишечника та печінки, має антиоксидантні, протизапальні, спазмолітичні, жовчогінні, детоксикаційні, антисептичні властивості. Основний компонент олії м'яти перцевої – ментол, який заспокійливо впливає на подразнену слизову оболонку кишечника, сприяє розслабленню гладкої мускулатури ШКТ, зменшуючи печію, болі та спазми кишечника, а також сприяє поліпшенню травлення за рахунок усунення нудоти, здуття та закрепу.
Позитивно впливає на ліпідний обмін: сприяє нормалізації показників перекисного окислення ліпідів та зниженню рівня холестерину. Покращує детоксикацію організму, зв'язуючи та виводячи з організму важкі метали.
Олія м’яти перцевої зменшує прояви нервово-емоційної напруги, спричинені втомою, стресом та дефіцитом сну; покращує розумову та фізичну працездатність.
Позитивно впливає на адаптаційні можливості організму, підвищує показники неспецифічної резистентності організму.
Олія фенхеля позитивно впливає на секреторну активність травних залоз, покращує перетравлення та засвоювання їжі; сприяє очищенню кишечника, викликаючи м'яку послаблюючу дію. Олія фенхеля чинить антисептичну, антиоксидантну, гепатопротекторну, спазмолітичну дії, сприяє зменшенню здуття, нудоти та гикавки, звільненню кишечника від газів, очищенню організму від шлаків і токсинів.